Nyelv kiválasztása:   Magyar    Deutsch
RSS

Amit a laborvizsgálatok előtt feltétlen tudni érdemes!

laborvizsgalatok

Amit a laborvizsgálatok előtt feltétlen tudni érdemes!

Tovább a teljes cikkhez »


Mitől puffadok? – Okok, kivizsgálási módok és kezelési lehetőségek

puffadas11Bármit eszek, szinte azonnal felpuffadok, feszít és görcsöl a hasam, néha úgy nézek ki, mint egy 4 hónapos terhes, és nem tudok semmivel sem javítani rajta…” – hangzik el naponta többször is a rendelőmben. A legtöbben már számtalan vizsgálaton átestek, volt ultrahang, tükrözések, székletvizsgálatok, de sehol semmi sem derült ki. A kezelőorvos általában antibiotikumot, enzimeket, görcsoldót, savtermelés-gátlót és puffadáscsökkentőt szokott adni – többnyire nem túl nagy és csak átmeneti sikerrel.

Lássuk, mik lehetnek az okok, hogy lehet ezeket kideríteni és milyen megoldásokkal lehet gyógyulást, tartós javulást elérni?
A teljes cikk elolvasásához kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon!


A Borreliosis idegrendszeri tünetei

BorreliosisA tavasszal és nyáron előforduló, főleg kullancsok által terjesztett Lyme-kór tünetei igen gyakran feltáratlanok, illetve hibás diagnosztizálás miatt kezeletlenül maradnak. Így sok esetben évekig, vagy akár évtizedekig is szenved a beteg, de nem tudja mitől, és a kapott kezelések nem segítenek.

Az alábbiakban elsősorban az idegrendszert illetve az idegi szabályozást érintő és pszichés panaszokat foglaltam össze.

Tovább a teljes cikkhez »


Krónikus fáradtság – krónikus gyulladások és EBV-FERTŐZÉS

kornikusTavasszal igen sokan küzdenek krónikus kimerültséggel, fáradtsággal. Ilyenkor legtöbben azonnal a kiürült vitaminraktárakra gondolnak fő okként. Valóban igaz, ez az egyik vezető probléma, ám nem ritka, hogy valaki a télen lezajlott vírusfertőzését nem tudta rendesen leküzdeni, és az okoz most levertséget, kimerültséget és mindenféle fura tünetet.
A teljes cikk elolvasásához kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon!


Ételek és gyógyszerek kölcsönhatásban

gyogyszerekSokan fogyasztanak különféle okokból valamilyen gyógyszert, de keveset tudnak róla, hogy minek milyen kölcsönhatása lehet az elfogyasztott élelmiszerek és italok közül a gyógyító pirulákkal. Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül! – áttekintjük röviden a legfontosabbakat.

Tovább a teljes cikkhez »


Fruktóz-és szorbit túlérzékenység

gyumolcs1A szorbit az egyik legelterjedtebb cukorpótló szer, melynek édessége fele a cukorénak, ám ugyanannyi energiát szolgáltat elégetésekor. Eredetileg a kukoricalisztből nyerik. Fruktózt pedig minden gyümölcs tartalmaz, ez adja édes ízüket. Sokakat azonban e két édes anyag is megbetegít, ráadásul hosszabb ideig nem is tudják, mitől vannak rosszul, mert hát ki is gondolna az egészséges gyümölcsökre…

Tovább a teljes cikkhez »


Az egészséges bél az élet erőforrása

belSok beteg keres fel direkt emésztési gondjai miatt, mások allergiájukra, krónikus gyulladásaikra, vagy épp nagyfokú, indokolatlan kimerültségükre keresnek megoldást. Alig van olyan, akinél nem derül ki, hogy a gyomor-bélrendszer sérülése, hibás működése áll a panaszok hátterében… 

 


A teljes cikk elolvasásához kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon!


Fruktóz intolerancia

gyumolcsokA gyümölcscukor okozta hasi panaszok háttere és kezelése


Előfordult már Önnel is, hogy evett egy kis gyümölcsöt, ivott 1 pohár gyümölcslevet, nagy élvezettel megevett egy szelet sütit, elnyalt egy finom fagyit, és nem sokkal utána heves hasi panaszok jelentkeztek: puffadás, szúró vagy görcsös fájdalom, majd nem sokkal később híg, formálatlan vagy épp hasmenéses széklet ürült. Ha igen, akkor nem kizárt, hogy a bélrendszere túlérzékeny a gyümölcscukorra (fruktózra).
A teljes cikk elolvasásához kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon!


Forog velem a világ!

szedulesKi ne érezte volna már úgy magát, mintha ringlispílen ülne, vagy épp liftezne vele a világ? Hogy a szédülés kinél milyen tünetekkel vagy érzettel jár, és mi okozhatja? – a helyes válasz szinte mindenkinél más és más. Nem véletlen hát, ha a kezelési lehetőségek is eltérőek. Gyakran elengedhetetlen az orvosi vizsgálat és kezelés, de nem ritka az olyan eset sem, amikor mi magunk is rengeteget tehetünk a tünetek megszüntetéséért vagy megelőzéséért. Tekintsük át, mi lehet a háttérben, és lássunk hát néhány egyszerű praktikát!

Tovább a teljes cikkhez »


Regeneráló ötletek tavaszi fáradtság idejére

kimerultsegHa itt a tavasz, akkor a gyönyörű napsütés ellenére ez sokaknak az „alig vonszolom magam”, „reggel iszonyúan fáradt vagyok” és „alig bírom ki a munkaidő végéig” érzést is jelenti. A lelkünk és testünk pihenésre, feltöltődésre, frissességre vágyik – szeretne újjászületni a természettel együtt. Lássuk, mit tehetünk, hogy gyorsan feltöltődjünk és kihúzzuk még a nyári pihenésig?

Tovább a teljes cikkhez »