Nyelv kiválasztása:   Magyar    Deutsch
RSS

Krónikus fáradtság – krónikus gyulladások és EBV-FERTŐZÉS

kornikusTavasszal igen sokan küzdenek krónikus kimerültséggel, fáradtsággal. Ilyenkor legtöbben azonnal a kiürült vitaminraktárakra gondolnak fő okként. Valóban igaz, ez az egyik vezető probléma, ám nem ritka, hogy valaki a télen lezajlott vírusfertőzését nem tudta rendesen leküzdeni, és az okoz most levertséget, kimerültséget és mindenféle fura tünetet.
A teljes cikk elolvasásához kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon!


Ételek és gyógyszerek kölcsönhatásban

gyogyszerekSokan fogyasztanak különféle okokból valamilyen gyógyszert, de keveset tudnak róla, hogy minek milyen kölcsönhatása lehet az elfogyasztott élelmiszerek és italok közül a gyógyító pirulákkal. Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül! – áttekintjük röviden a legfontosabbakat.

Tovább a teljes cikkhez »


Fruktóz-és szorbit túlérzékenység

gyumolcs1A szorbit az egyik legelterjedtebb cukorpótló szer, melynek édessége fele a cukorénak, ám ugyanannyi energiát szolgáltat elégetésekor. Eredetileg a kukoricalisztből nyerik. Fruktózt pedig minden gyümölcs tartalmaz, ez adja édes ízüket. Sokakat azonban e két édes anyag is megbetegít, ráadásul hosszabb ideig nem is tudják, mitől vannak rosszul, mert hát ki is gondolna az egészséges gyümölcsökre…

Tovább a teljes cikkhez »


Az egészséges bél az élet erőforrása

belSok beteg keres fel direkt emésztési gondjai miatt, mások allergiájukra, krónikus gyulladásaikra, vagy épp nagyfokú, indokolatlan kimerültségükre keresnek megoldást. Alig van olyan, akinél nem derül ki, hogy a gyomor-bélrendszer sérülése, hibás működése áll a panaszok hátterében… 

 


A teljes cikk elolvasásához kérem jelentkezzen be, vagy regisztráljon!


Fruktóz intolerancia

gyumolcsokA gyümölcscukor okozta hasi panaszok háttere és kezelése


Előfordult már Önnel is, hogy evett egy kis gyümölcsöt, ivott 1 pohár gyümölcslevet, nagy élvezettel megevett egy szelet sütit, elnyalt egy finom fagyit, és nem sokkal utána heves hasi panaszok jelentkeztek: puffadás, szúró vagy görcsös fájdalom, majd nem sokkal később híg, formálatlan vagy épp hasmenéses széklet ürült. Ha igen, akkor nem kizárt, hogy a bélrendszere túlérzékeny a gyümölcscukorra (fruktózra).

Tovább a teljes cikkhez »


Forog velem a világ!

szedulesKi ne érezte volna már úgy magát, mintha ringlispílen ülne, vagy épp liftezne vele a világ? Hogy a szédülés kinél milyen tünetekkel vagy érzettel jár, és mi okozhatja? – a helyes válasz szinte mindenkinél más és más. Nem véletlen hát, ha a kezelési lehetőségek is eltérőek. Gyakran elengedhetetlen az orvosi vizsgálat és kezelés, de nem ritka az olyan eset sem, amikor mi magunk is rengeteget tehetünk a tünetek megszüntetéséért vagy megelőzéséért. Tekintsük át, mi lehet a háttérben, és lássunk hát néhány egyszerű praktikát!

Tovább a teljes cikkhez »


Regeneráló ötletek tavaszi fáradtság idejére

kimerultsegHa itt a tavasz, akkor a gyönyörű napsütés ellenére ez sokaknak az „alig vonszolom magam”, „reggel iszonyúan fáradt vagyok” és „alig bírom ki a munkaidő végéig” érzést is jelenti. A lelkünk és testünk pihenésre, feltöltődésre, frissességre vágyik – szeretne újjászületni a természettel együtt. Lássuk, mit tehetünk, hogy gyorsan feltöltődjünk és kihúzzuk még a nyári pihenésig?

Tovább a teljes cikkhez »


Az angina és szívinfarktus megelőzése

infarktusA szívinfarktushoz vezető koszorúér-elmeszesedés lassan és csendben kialakuló betegség, mely előrehaladott állapotban okoz panaszokat. Ezért is olyan veszélyes, hiszen amíg nincs baj, tudomást sem veszünk róla – gyakran még akkor sem, ha a magasabb vérzsír-értékek, a néha-néha kiugró vérnyomás vagy az időnkénti tompa mellkasi szorítás már figyelmeztettek rá. Valójában több tényezőnek köszönhetően fejlődik ki, és ezek közül sok megelőzhető, kivédhető. Sőt némi reformmal a kezdődő elváltozások is lelassíthatók, esetleg fel is tartóztathatók.

Tovább a teljes cikkhez »


Természetes megoldások női bajokra

noigondokA menstruációs és klimakterikus panaszok, nőgyógyászati betegségek kezelésére egyre többen igényelnek hormonkészítmények helyett szelídebb, természetesebb gyógymódokat. Az alábbiakban olyan módszereket mutatunk, melyek viszonylag könnyen elérhetők és alkalmazhatók mindenki számára.

Tovább a teljes cikkhez »


Az élelmiszerek és adalékanyagok hisztamintartalma

hisztamintartalomA hisztaminintolerancia sokkal több embert érint, mint ahányan sejtik. Nagyon sok problémával összekeverhetőek a tünetei, pl. allergia, gyulladás, reuma, idegrendszeri betegségek, más ételallergiák és intoleranciák…
Kialakulása javarészt az emésztőrendszer irritáltságának, a baktériumflóra károsodásának és a máj, nyirokrendszer túlterhelődésének köszönhető. Ehhez nagy fokban hozzájárulnak a helytelen étkezési szokások, az ételek hibás elkészítése, azok magas adaléktartalma, az erjesztés, a tartós állás, de sokféle gyógyszer, bélfertőzések, gyulladások is.

Tovább a teljes cikkhez »