create counter

A leghatékonyabb tippek herpesz ellen

Főoldal/Cikkeim/Immunrendszer/A leghatékonyabb tippek herpesz ellen

A leghatékonyabb tippek herpesz ellen

Aki egyszer már megtapasztalta, sok mindent megtenne, hogy elkerülje. A napokig, hetekig komoly problémát okozó herpesz a téli hónapokban különösen sokakat érint.

Herpeszes bőrelváltozást különféle herpeszvírusok okozhatnak: az ajkakon megjelenő hólyagokat a herpes simplex, a nemi szerveken kialakulót a herpes genitalis, a törzsön, valamint az arcon kifejlődő hólyagokat a herpes zoster idézi elő. Ez utóbbi gyermekkorban bárányhimlőt, felnőtteknél övsömört vált ki. A vírusok cseppfertőzés, illetve közvetlen érintkezés útján jutnak a szervezetbe, ahol gyulladáshoz és savós hólyagok létrejöttéhez vezetnek. A fertőzés általában egy-két hét alatt hegmentesen gyógyul, övsömör esetén viszont még hosszabb ideig jelentős fájdalom maradhat vissza. Mivel a vírusok végérvényesen befészkelik magukat az idegsejtekbe és -dúcokba, könnyen újra aktiválódnak, ha az immunrendszer legyengül. Nem ritka a kiújulás nagyfokú stressz hatására, fertőző és daganatos betegségek melléktüneteként, nőknél pedig gyakori a menstruáció környékén.

Házi gyógymódok

A herpeszt véglegesen kiirtani nem lehet, csak a tüneteket enyhíthetjük, számos különféle módon. Külsőleg szárító hatású pasztákat (cinkpasztát), valamint fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő lemosá- sokat érdemes alkalmazni. Ilyen például a grépfrútmag-kivonatos vagy a teafaolajos ecsetelés, ugyanis e szerek összetevői hatásos vírusölők. Remek párost alkot a fertőtlenítő, szárító hatású borsmentaolaj és a gyulladáscsökkentő, hámregeneráló körömvirág. Este kevés mentolos fogkrémhez tegyünk egy-két csepp borsmentaolajat, vagy ecseteljük a hólyagokat többször mentolos alkohollal, a környező területet pedig kenjük be vékonyan körömvirágkrémmel.

A citromfű is jó vírusölő, nem véletlen, hogy a herpesz elleni ecsetelők egyik fő komponense. Leggyorsabban akkor érhetünk el eredményt, ha már az égő érzés jelentkezésekor elkezdjük a kezelést. Ezzel csökkenthető a hólyagok kiterjedése és a szóródás esélye is.

Ne tetézzük a bajt!

Hiába fáj, viszket és zavar minket, fontos, hogy ne érjünk hozzá a problémás bőrfelü- lethez, a helyi kezelések után pedig azonnal mossunk kezet! Ne feledjük, hogy a herpeszvírus igen könnyen megfertőzhet további területeket is.

Belülről segít

Igyunk sok folyadékot! Immunerősítésre legjobb a gyümölcslé: grépfrút, narancs, kivi, alma, sárgarépa frissen préselt és hígított levéből naponta 3-4 alkalommal 2 dl-t fogyasszunk.
Az ellenálló-képességet fokozza a körömvirágból, csipkebogyóból, hársfavirágból, legyezőfűből és citromfűből készült gyógytea, melyből legalább 4-5 csészényit igyunk meg naponta két héten keresztül.

Hosszú ideig panasz nélkül

Talán furcsán hangzik, de hatásos módszer herpesz ellen a sajátvér-injekciós kezelés. Ennek során 1-2 ml, vénából levett vérhez immunerősítő gyógynövénykivonatot és/vagy homeopátiás injekciót kevernek, majd jól összerázzák, és a farba visszaadják. Segítségével akár 1-2 évig is teljesen tünetmentesen lehet élni. Egy kúra 5-10 injekcióból áll, ismétlésre elsősorban akkor van szükség, ha az immunrendszer valami miatt legyengül, és szeretnénk megelőzni a hólyagok kiújulását, vagy ha ismét kezelni kívánjuk a visszatért betegséget.

dr. Balaicza Erika
Belgyógyász főorvos
Biológiai daganatkezelés, vitamininfúziók,
immunerősítés, allergiák és intoleranciák,
Lyme-kór, emésztési zavarok… kezelése
Tel: 06/20-588-28-10
www.balaicza.hu
dr.balaicza@gmail.com
Kövesse írásaimat a Facebookon is!

2015-11-25T15:16:34+00:00 2015-11-25|Categories: Immunrendszer|