create counter

A fagyöngy injekció beadási sémája

Főoldal/Tippek/A fagyöngy injekció beadási sémája

A fagyöngy injekció beadási sémája

Bevezető fázis: Minden Iscador®-terápia a 0-s széria (alacsony dózis) adásával kezdődik, hogy az egyéni reakciós képességet ki lehessen deríteni.

fenntartó fázis: a bevezetést a hosszú távú és tartós, individuálisan optimalizált dózis kiválasztását követően kétféle módon lehet folytatni: ritmikusan váltakozó módon lehet a különböző koncentrációjú ampullákat egymás követően adagolni, vagy az Iscador® spezial készítménnyel konstans dózist (5 mg) adva szünet nélküli kezelés is folyhat.

Különféle daganatokhoz különféle származású és betűjelű ampullák használandók.

Hogy milyen típusú daganatnál milyen eredetű fagyöngy injekciót kell használni, azt az orvos dönti el.

A változó dózisú Iscador Seriák adagolása:

Először a Seria 0-ból 2 dobozt kell heti 2-3x adagolva a daganathoz közeli területre bőr alá beadni.

Majd ezt követi a Seria I, amiből szintén 2 doboznyit kell heti 2-3x beadni.

A továbbiakat az egyéni érzékenység és reakciók döntik el. Ha az orvos úgy ítéli meg, hogy a Seria II kell, akkor azzal kell folytatni a kezelést.

Általában minden 2. doboz beadását követően 1 hét szünetet szokás tartani, más sémák szerint 3 havonta 1 hónapot, ismét más esetben nem kell szünetet tartani. Ezt az orvos dönti el – attól is függően, hogy ki milyen állapotban van, milyen kezeléseket folytat, hogyan változnak a leletei…

Figyelem! Az ampullákat a dobozból szigorúan a számozás szerint szabad csak sorban felhasználni, mert a számokkal növekszik a hatóanyag tartalom is.

Az injekciót a bőr alá kell (subcutan) adagolni, ahogy egy inzulin v. vérhígító injekciót is – a legvékonyabb tűvel a bőr fertőtlenítése után.

Reakciók a beadást követően:

A beadás helyén nagyjából az 1 mg-os adagnál már kisebb-nagyobb bőrpír jelenik meg a szúrás helyén fél-1 nappal később. A bőr nemcsak piros lesz, hanem kicsit duzzadt és viszket is. Ezért kell a beadási helyet váltogatni. Pl. jobb, majd bal felkar, aztán a hát bőre jobb, majd baloldalon… Ehhez az orvos instrukcióit kell követni.

A bőrön jelentkező piros duzzanat a hatóanyag mennyiségétől és az egyéni reakcióktól, az immunrendszer válaszától is függ.

Ideális esetben zöld diónyi – kis almányi átmérőjű kell legyen.

Ha ennél nagyobb (p. tenyérnyi), akkor az adag túl nagy, és az orvossal konzultálva kell megbeszélni, hogy milyen módon kell haladni a további adagolással.

dr. Balaicza Erika
Belgyógyász főorvos
Biológiai daganatkezelés, vitamininfúziók,
immunerősítés, allergiák és intoleranciák,
Lyme-kór, emésztési zavarok… kezelése
Tel: 06/20-588-28-10
www.balaicza.hu
dr.balaicza@gmail.com
Kövesse írásaimat a Facebookon is!

2014-08-06T08:27:14+00:00 2013-11-05|Categories: Tippek|Tags: , , |