create counter

Hírlevél – 2015.12.16

Főoldal/Hírlevél/Hírlevél – 2015.12.16

Hírlevél – 2015.12.16

fejlec

Kedves Olvasóim, Pácienseim, Barátaim és Ismerőseim!

Nagyon köszönöm minden hozzám forduló megtisztelő bizalmát, és sok esetben a nagy türelmet és kitartást igénylő közös munkát. 

Őszintén sajnálom, ha legjobb tudásom szerint sem tudtam mindenkinek az általa és a magamtól is elvárt mértékben segíteni – sajnos az én tudásom és a tudomány jelen állása sem korlátlan.

Ugyanakkor végtelen örömmel tölt el minden kisebb-nagyobb javulás, és különösen örülök, ha valakit már azért nem látok a rendelőben, mert rendbe jött. Az idei év is sok nehéz betegséggel való küzdelmes és intenzív munkával járt (különösen a daganatok és Lyme-kóros kapcsán), ami időnként engem is nagyon kimerített. Így elnézést, ha nem tudtam mindig mindenkivel egyformán körültekintően bánni, ha idén is várni kellett rám, és ha a fáradtságtól vagy a saját aktuális megfázásaim miatt nem tudtam a megszokott módon mosolyogni és kellő lendülettel dolgozni. Sajnos az én energiám sem kifogyhatatlanok…

Ugyanakkor hálás vagyok minden kedves szóért. Sok erőt ad a nehéz helyzetek kezeléséhez…   

 

E havi hírlevelemben olyan cikkekre hívnám fel a figyelmüket, melyekben a télen leginkább fertőző kórokozók kiváltotta betegségeket és a komplex megoldásokat foglalom össze.

1. A felső légúti fertőzések fő kiváltói

elsősorban cseppfertőzéssel terjedő vírusok és baktériumok. Ugyanakkor előfordulhat, hogy vérszívó állatok szúrása során jutottak nyáron vagy ősszel a szervezetünkbe. Ha nem volt elég aktív az immunrendszerünk, akkor ezek újra és újra képesek aktiválódni, és a teljes jó létből hirtelen megbetegíthetnek bennünket. A visszatérő fertőzések ellen azonban mi magunk is sokat tehetünk…

Bővebben itt olvashat róluk:

Chlamydia Pneumoniae fertőzés

Mycoplasma Pneumoniae fertőzés

Epstein-Barr-Vírus-fertőzés (EBV)

légúti fertőzések

2. Vitális immunrendszer

Az őszi- téli hónapokban immunrendszerünk aktivitása különösen gyakran kerül mélypontra. Ennek számtalan oka van, s nem lehet kizárólag a hideg rovására írni. Mivel erősíthetjük, óvhatjuk, támogathatjuk – lehetőleg természetes módon?

Bővebben itt olvashat róla

 Vitális immunrendszer

AJÁNLÓ

SZEMELVÉNYEK SZENDI GÁBOR CIKKEIBŐL

Furnham, A: A karácsonyi ajándékozás pszichológiája

A karácsonyi ajándék sok mindent elmond arról is, aki adja, és arról is, aki kapja, illetve a kettőjük kapcsolatáról A karácsony az ajándékozás és az ajándék elfogadásának időszaka. Sok ember számára egyik sem könnyű, nem utolsó sorban azért, mert az ajándékoknak jelentésük van.

 karacsoony

Szendi Gábor: Tévedések, hamisítások és tévhitek az orvostudományban

Az orvoslással nem az a baj, hogy üzemszerű működésével együtt jár egy elkerülhetetlen ‘selejtszázalék’, hanem az, hogy igazolatlan, téves, sőt szándékosan hamisított teóriák alapján folyik a gyógyítás és megelőzés. Az alábbi szolid válogatás bőven elég volt arra, hogy a konferencia résztvevői megdöbbenjenek és összezavarodjanak. Mindenkinek, orvosnak és betegnek egyaránt szembe kell néznie azzal, hogy az orvoslásban a hamisítás rendszerszintű, az ezrekben mérhető értelmetlen halál és a tíz-százezres nagyságrendű egészségkárosodás nem a véletlen műve, hanem az orvoslás ‘normál’ működésének eredménye.

 

Újévi tippek:

KARÁCSONY UTÁNI AJÁNDÉKGONDOK?

Karácsony táján sokan kapnak olyan ajándékot, ami nem jó, nem működik, nem tetszik, vagy már megvan. És legtöbben nem tudják, mihez van joguk, milyen szavatossági igényekkel élhetnek? Mire köteles a kereskedő és mi a helyzet az online rendelésekkel? Az alábbi összeállításban a leggyakrabban feltett kérdésekre kaphat választ…

Karácsony utáni jogérvényesítési lehetőségek

karacsony

 

Szeretetben, örömben és békében telő ünnepeket, jó pihenést,

az újévre pedig kiváló egészséget, és teljes életet kívánok mindenkinek, üdvözlettel:

Dr. Balaicza Erika

A 2008. évi XLVIII. törvény. (a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól, röviden Grt.) az Országgyűlés 2008. június 9-i ülésnapján elfogadott törvény, mely 6. paragrafusa alapján kéretlen elektronikus, üzletszerzést célzó reklámüzenet (azaz spam) csak természetes személynek nem küldhető előzetes beleegyezés nélkül. 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 2/A. § (3) alapján Önmagában nem minősül elektronikus hirdetésnek (a) vállalkozás, egyéb szervezet vagy személy tevékenységéhez közvetlen hozzáférést lehetővé tevő információ közlése, különösen a domain név vagy az elektronikus levelezési cím (b) vállalkozás, szervezet vagy személy árujára, szolgáltatására vagy arculatára vonatkozó, a vállalkozástól, szervezettől vagy személytől független közlés, különösen abban az esetben, ha a közlés anyagi ellenszolgáltatás nélkül történik. net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100108.TV

dr. Balaicza Erika
Belgyógyász főorvos
Biológiai daganatkezelés, vitamininfúziók,
immunerősítés, allergiák és intoleranciák,
Lyme-kór, emésztési zavarok… kezelése
Tel: 06/20-588-28-10
www.balaicza.hu
dr.balaicza@gmail.com
Kövesse írásaimat a Facebookon is!

2017-03-14T14:54:56+00:00 2015-12-16|Categories: Hírlevél|