create counter

INFLUENZA-MEGELŐZÉS ÉS IMMUNERŐSÍTÉS

Főoldal/Cikkeim/Immunrendszer/INFLUENZA-MEGELŐZÉS ÉS IMMUNERŐSÍTÉS

INFLUENZA-MEGELŐZÉS ÉS IMMUNERŐSÍTÉS

A szokásos influenzaelleni védőoltások legyengített élő vírusokat tartalmaznak és legfeljebb csak az ellen az egyetlen olyan vírus ellen nyújtanak védelmet, amelyről feltételezik, hogy ez lesz majd a várható influenzafertőzési hullám fő okozója. Az utóbbi évek tapasztalatai szerint azonban nem ritka, hogy a feltételezés nem állta meg a helyét, és a beadott legyengített vírusok inkább csak gyengítették az immunrendszert, mint védték volna a szervezetet bármilyen komolyabb fertőzés ellen. Ráadásul a többi vírus ellen semmilyen hatásos védelmet nem tudnak nyújtani. Ezért a svájci Paracelsus Klinika influenzaoltás helyett inkább immunerősítő injekciót javasol…

A hosszú távú szövődmények nehezen ismerhetők fel!

További gond még, hogy a védőoltások sajnos nem lebecsülhető mellékhatásokat is előidézhetnek, ám a probléma és a védőoltás közti kapcsolatot a beadás és a panaszok megjelenése közti nagy időbeli eltolódás miatt nem könnyű mindig észrevenni.

Sokat hallunk, olvasunk róla, hogy egyes vírusok beépülve a sejtjeink génállományába sok évvel később miként válhatnak akár daganatok kiváltóivá is. Többek közt ezért is elgondolkodtató, hogy minden vírus-védőoltás egy hosszú távú aktivitással rendelkező, genetikailag módosított vírust tartalmaz, melynek a késői hatásai egyelőre teljesen kiszámíthatatlanok.

Az orvoslás történelme során már több erősen propagált vírus-védőoltást ki kellett vonni a forgalomból (pl. polio – gyermekbénulás–,  himlő) azok súlyos mellékhatása miatt. Ahogy az utóbbi években derült csak arra is fény, hogy a kanyaró elleni oltás a gyerekeknél komolyabb idegrendszeri tüneteket képes okozni. Hasonló tünetekről számolnak be a Hepatitis B-oltást kapottak is. A legenyhébb mellékhatás, hogy a beoltottak közül többen is levertté, betegessé válnak és elhúzódó felső légúti gyulladásuk van.

Összegezve: az influenza nem hordoz a legtöbb esetben akkora szövődményt – különösen jó immunaktivitás mellett, amiért feltétlen érdemes lenne a be nem látható és kiszámíthatatlan szövődményeket felvállalni.

Influenzaoltás helyett immunerősítés svájci módra

Ezért a svájci Paracelsus Klinika orvosai ezekről a védőoltásokról inkább lebeszélik a hozzájuk fordulókat, s helyette az immunrendszert megerősítő kúrát ajánlanak.

Ehhez egy komplex PARACELSUS-IMMUNERŐSÍTŐ INJEKCIÓT javasolnak inkább hosszú évek óta a betegeiknek.

Mik az előnyei a PARACELSUS-IMMUNERŐSÍTŐ INJEKCIÓnak?

  1. a gyengébb immunrendszerűek sem kell a rizikósabb hónapokban hosszabb ideig súlyosabb tünetek miatt szenvedniük
  2. nemcsak 1-féle vírus vagy kórokozó ellen véd, hanem az ellenálló képességet erősíti meg, így más fertőzések ellen is véd
  3. az injekció semmilyen más kezelést nem zavar meg
  4. betegek számára is adható és előnyös
  5. nincs benne semmilyen konzerváló szer
  6. nincs benne legyengített vírus
  7. nincs mellékhatása

Mit tartalmaz az injekció?

  1. immunerősítő gyógynövénykivonatokat
  2. immunerősítő homeopátiás szereket
  3. vitaminokat

Milyen gyakran kell/lehet beadni?

Az injekciót érdemes az influenzaszezon előtt már elkezdeni, és ha szükséges 4-6 hetente ismételhető. A klinika tapasztalatai szerint 3-4 injekció elegendő védelmet nyújt a téli meghűléses és fertőzéses betegségek ellen.

dr. Balaicza Erika
Belgyógyász főorvos
Biológiai daganatkezelés, vitamininfúziók,
immunerősítés, allergiák és intoleranciák,
Lyme-kór, emésztési zavarok… kezelése
Tel: 06/20-588-28-10
www.balaicza.hu
dr.balaicza@gmail.com
Kövesse írásaimat a Facebookon is!

2014-07-23T09:11:32+00:00 2013-11-05|Categories: Immunrendszer|