create counter

A májvédő- és regeneráló kurkuma

A májvédő- és regeneráló kurkuma

A dél-koreai Chonbuki Nemzeti Egyetem Kórházában lévő, funkcionális élelmiszereket kutató Klinikai Kísérleti Központban végzett vizsgálat kontrolollta azokat a feltételezéseket, miszerint a kurkuma javíthatja a májfunkciót. Hatvan véletlenszerűen kiválasztott beteg kapott napi 3,0 grammnnyi erjesztett kurkumaport, illetve ugyanennyi placebót 12 héten keresztül.

Milyenek lettek az eredmények?

Nemcsak a GOT enzim szint, hanem a vérsavóban található másik 2 májfunkciós érték, a GPT és gamma GT enzim szintje is csökkent, amelyek megemelkedése rendszerint a májkárosodással áll összefüggésben.

A tanulmány analizálta az elmúlt két évtizedben összegyűjtött dokumentációt is, és ennek alapján igazolta a kurkuma és az abban található kurkumin (egy olyan polifenol vegyület, amely a kurkuma színét adja) májvédő tulajdonságait. A GreenMedInfo.com nevű adatbázis jelenleg 85 olyan tanulmányt tartalmaz, amelyek bizonyítja a kurkuma (és a kurkumin) májvédő és májregneráló hatását.

Ugyan ezek az eredmények biztatóak, a megemelkedett májenzimek rendezéséhez szükséges igazi megoldás, hogy a háttérben megbúvó okokat – mint pl. a vírusfertőzések, hormonok, altatók, nem szteroid gyulladáscsökkentők és más gyógyszerek, vegyi anyagok és rossz emésztés és ételérzékenység – mielőbb meg kell szűntetni.

 

A kurkuma a májrákot is kedvezően befolyásolja

Mi más lehetne figyelemre méltóbb, mint az a kutatás, amely a kurkuma májrákellenes tulajdonságairól szól. A GreenMedInfo.com-on 26 tanulmányt vonultatnak fel, amelyek szerint a kurkuma elpusztítja a rákos sejteket és daganatokat.  Vagyis a kurkuma potenciálisan gyógyszer és kemoterápia-alternatívaként kivételesen magas hatékonyságú.

Egy tumoros betegekről 2001-ben készült tanulmány megállapította, hogy a három hónapon át naponta 8 g-nyi kurkuma adása egyértelmű rákellenes hatású. Tekintve, hogy a kurkuma súlyának csak 3-4%-a kurkumin, ez azt jelenti, hogy a kurkumát nagy mennyiségben kell, és mivel nem toxikus, ezért ekkora adagban is biztonságosan lehet fogyasztani.

(forrás: http://www.wakingtimes.com/)

KOMPLEX BIOLÓGIA DAGANATKEZELÉS: 20/588-28-10

dr. Balaicza Erika
Belgyógyász főorvos
Biológiai daganatkezelés, vitamininfúziók,
immunerősítés, allergiák és intoleranciák,
Lyme-kór, emésztési zavarok… kezelése
Tel: 06/20-588-28-10
www.balaicza.hu
dr.balaicza@gmail.com
Kövesse írásaimat a Facebookon is!

2017-03-14T14:55:27+00:00 2013-11-05|Categories: Daganatos betegségek, Emésztési problémák, Emésztési zavarok|