create counter

Mit tud a búzafűlé?

Főoldal/Böjt, tisztító kúra, Tippek/Mit tud a búzafűlé?

Mit tud a búzafűlé?

Gyakran hallunk a frissen préselt levek egészségtámogató hatásáról. Közülük is kiemelt szerepet töltenek be a búzából és más gabonákból készült levek. Lássuk, mitől olyan értékesek és hogy érdemes őket fogyasztani?

A búzafű magas klorofill-tartalma miatt dúsítja a vért oxigénnel, javítva a sejtek vérellátását, ezzel a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.
A kipréselt lé nem tartható el, nem tárolható még hűtőszekrényben sem, mert magas enzim- és fehérje tartalma miatt az alkotórészek gyorsan elbomlanak. Lehetőleg mindig frissen és éhgyomorra igyuk.

Miért jobb a búzafűlé, mint a fű evése?

A lé nyerés értelme, hogy az emberi szervezet, a gyomor nem képes a búzafű rostjainak az emésztésére, másfelől pedig rágcsálással nem vihető be a szükséges lé mennyiség. Koncentrált hatóanyagai révén az egész szervezet működését intenzíven támogatja, a káros anyagok lebontását stimulálja, intenzíven méregtelenít.
Minden fűféléből lehet levet nyerni jó hatásfokkal, például árpából, lucernából, fűszernövényekből is. A fűlevek kombinálhatók gyógyteákkal is. A lucerna például kitűnő kamillateával. A búzafű levet sokan szívesebben és könnyebben fogyasztják alma-lével vagy sárgarépa-lével, de rakhatunk hozzá narancslevet is.

Mit tartalmaz a búzafűlé?

  • Sok B-vitamint, A- és C-vitamint.
  • Evitamint, jelentős mennyiségű D-, H-, és K-vitamint is.
  • Sok sejt- és májvédő kolint
  • a legfontosabb ásványokat: Nátriumot, magnéziumot, káliumot, kalciumot, cinket, szelént
    sejtregeneráló klorofillt
  • anyagcsere-aktiváló enzimeket
  • létfontos aminosavakat

SERKENTI A SALAKTALANÍTÁST
Hatására a sejtekben és a sejt közötti állományban lerakódott salakanyagok a véráramba kerülnek, és folyamatosan ürülnek a vizelettel, a széklettel és a bőrön keresztül veríték formájában. Vannak, akik a kiválasztott salakanyagok szagát nehezen viselik, sőt egy idő után a búzafű lé ízétől is elmegy az étvágyuk. Ám ez a szervezet folyamatos tisztulásával megszűnik. 2-3 hét után már csak a pozitív hatások észlelhetők: javul az életerő, csökken a fáradékonyság, nő a munkabírás, javul az ellenálló és a regenerációs képesség. Csökken a gyulladáskészség, gyorsabban regenerálódnak a gyulladt, sérült nyálkahártyák és a bőr is. Összességében sokkal erősebb lesz az immunrendszer.

Tipp: Ne felejtsünk el a kúra alatt minden nap sokkal több folyadékot is inni, hogy stimuláljuk a salakanyagok ürülését.

Búzafűlé mennyit érdemes inni belőle?

Célszerű a búzafűlé fogyasztását 1 evőkanálnyi mennyiséggel kezdeni, majd az adag fokozatos emelésével el lehet jutni az 1-1,5 deciliterig. A napi 2 dl maximális adag elsősorban betegségek esetén ajánlott. Egy csomag búzafű 30 dkg, ebből 20 evőkanálnyi lé préselhető ki. Ez egyheti adag.
Gyerekeknek 2 éves kortól ajánlott 1 kávéskanállal. Kismamák, szoptatós anyák is fogyaszthatják.

dr. Balaicza Erika
Belgyógyász főorvos
Biológiai daganatkezelés, vitamininfúziók,
immunerősítés, allergiák és intoleranciák,
Lyme-kór, emésztési zavarok… kezelése
Tel: 06/20-588-28-10
www.balaicza.hu
dr.balaicza@gmail.com
Kövesse írásaimat a Facebookon is!

2014-11-15T18:25:49+00:00 2013-11-05|Categories: Böjt, tisztító kúra, Tippek|