create counter

Tájékoztató

Főoldal/Tájékoztató
Tájékoztató 2017-08-14T12:40:30+00:00

Kedves hozzám forduló Betegek, Érdeklődők!

Köszönöm megtisztelő bizalmukat, hogy legfőbb kincsük, egészségük rendezése kapcsán hozzám fordulnak. A bejelentkezéssel és rendeléssel kapcsolatosan az alábbiakról szeretném tájékoztatni Önöket:

 1. A RENDELÉS A 12. KER. HERTELENDY U. 13-BAN ZAJLIK– ezt ld. lejjebb. Laborvizsgálatokat a Hertelendy utcában is végeztetni, ehhez többnyire előzetes konzultáció is szükséges – különösen a Németországba küldött minták levétele előtt. De ha valaki tudja, hogy konkrétan mit szeretne vagy a már korábban elvégzett laborvizsgálatok kontrollját szeretné kérni, akkor saját maga is megadhatja az asszisztenseknek, hogy mire kéri a vérvételt vagy az egyéb vizsgálatokat.
 2. BEJELENTKEZÉS, IDŐPONT MÓDOSÍTÁSOK:
  • Rendelésre a 20/588-28-10-es telefonszámon kérhet időpontot. Amennyiben a telefon foglalt vagy rendelési időn kívül hívott bennünket, akkor az info@balaicza.hue-mail-címre is küldhet üzenetet, igyekszünk 3 munkanapon belül reagálni jelentkezésére. Amennyiben ez nem történt meg, kérjük, keressen bennünket ismét – az elektronikus kommunikáció időnként nem megbízható, így elveszhetnek levelek és válaszok.
  • Várólista: tekintettel arra, hogy a sok bejelentkező miatt időnként hosszabb időt kell egy-egy konzultációra, vizsgálatra várni, sürgős esetben  várólistárais feliratkozhat. Az itt nyilvántartottakat akkor tudjuk előbb behívni, ha a már régebben bejelentkezők közül valaki kiesik. Ezt azonban csak előző nap tudjuk meg legtöbbször, ezért nagy rugalmasságot igényel a hirtelen felszabadult időpontban történő megjelenés.
  • Ha az előre lefoglalt időpont Önnek mégsem felel meg, tisztelettel kérem, hogy azt időben mondja le vagy tetesse át, hogy mások, akik csak későbbre tudtak kapni helyet, vagy várólistán várnak, átvehessék a felszabadult terminust, és előbb kaphassanak gyógyulásukat segítő tanácsot.
  • Konzultáció és kontroll előtti emlékeztetők: a rendelések zavartalansága és a kimaradások elkerülése érdekében a korábban egyezetett időpont előtti napokban az asszisztensem felhívja Öntés az esetleges kimaradást ellenőrzi. Ha nem tudjuk Önt elérni, akkor küldünk egy sms-t, amire kérjük, hogy legkésőbb 14.00 óráig válaszoljon. Amennyiben addig nem kapunk választ, akkor a lefoglalt időpontot a következő várólistán szereplő betegnek átadjuk, s így az Ön megjelenésére már nem számítunk. Ha ennek dacára másnap mégis megjelenik a rendelésen, akkor az ebből adódó kellemetlenségért felelősséget vállalni sajnos nem tudunk.
  • Le nem mondott időpontok, kimaradások: azon bejelentkezők, akik a rendelésen – az egyeztetések dacára – 2 alkalommal nem jelentek meg, és az időpontjukat előző napon nem mondták le, a többi várakozó beteg miatt további időpontokat nem kaphatnak. Ezért megértésüket kérjük.
  • Csúszások, késések: a közlekedési nehézségek és egyes betegek bonyolultabb problémái miatt némi csúszás a rendelésen előfordulhat. Ezért azt garantálni, hogy valaki percre pontosan fog sorra kerülni, sajnos nem tudom. Igyekszem nagyon figyelni, hogy a várakozás 20-30 percnél több ne legyen. Kérem szíves türelmüket, megértésüket és elnézésüket.
 3. ELEKTRONIKUS TANÁCSADÁS ISMERETLENEKNEK: Egy beteg ember állapotáról sokszor még a korábbi leletek és a személyes találkozás mellett is nehéz egyértelműen állást foglalni, ill. a legmegfelelőbb terápiás módszert kiválasztani, célra vezető tanácsot adni. Főbb gyógyítói elveim egyike, hogy nem leleteket, tüneteket, hanem az egész embert – minden bajával együtt – kell az egészséghez vezető úton támogatni, kezelni. Ezért elektronikusan felelősségteljes szakmai állásfoglalást tenni és tanácsot adni nem korrekt és nem is tudok. Kérek hát mindenkit, hogy ne bántódjanak meg, ha részletes emailjeikre és a megküldött leleteikre sem fogok ismeretlenül orvosi tanácsokat és megoldásokat adni, írni, hanem azt javaslom, hogy a leleteikkel keressenek meg személyesen. Tekintve, hogy az emberi szervezet bonyolultabb egy gépnél, előzetesen terápiás időintervallumról, vizsgálatok, kezelések, kúrák árairól sem elektronikusan, sem a személyes találkozáskor kalkulációt adni nem tudok. Minden beteg kezelése eltérő ideig tart, másféle szereket, vizsgálatokat igényel, az állapot egy megkezdett kúra után is eltérően alakulhat. Így annak prognosztizálása, hogy kinél mi meddig tart, addig mikre és milyen gyakran lesz szükség, lehetetlen.
 4. ELEKTRONIKUS TANÁCSADÁS MÁR NÁLAM JÁRT BETEGEKNEK: A nálam már többször megfordult és jól ismert betegeimet arra kérem, hogy e-mailben csak abban az esetben keressenek, ha a személyes találkozás akadályba ütközik vagy az okvetlenül indokolt, pl. hirtelen állapotromlás következett be, a felírt szerektől váratlanul rosszabbul lett… Kérem, hogy ilyenkor is igen röviden, pár pontos és könnyen átlátható listába szedjék kérdéseiket, és ne lepődjenek meg, ha arra – a sok munka miatt – tömör, pár szavas választ adok majd. Megértésüket kérem, hogy időkorlátok miatt nem tudok hosszú, nagyon részletes szövegeket elolvasni és megválaszolni, ill. nem tudok egy nap egy emberrel 4-5 levelet sem váltani.
 5. SZABADSÁG ÉS ÜNNEPEK IDEJÉN többnyire nem vagyok internet közelben, ezért nem tudok választ adni e-maileikre.  Ám ez idő alatt a rendelőben levő asszisztenseim elérhetők, sok kérdésre ők is tudnak válaszolni, javaslom, forduljanak ilyenkor hozzájuk. Ha az ő kompetenciájuk nem elég a korrekt válaszra, akkor javaslom a háziorvost vagy másik szakorvost megkeresni, míg újra elérhető leszek.
 1. LABORVIZSGÁLATOK: Mindazt, ami hazánkban is analizálható, előzetes megbeszélés szerint a lakóhelyén vagy egy erre alkalmas hazai laborban vizsgáltatunk meg.

A hazai laborvizsgálatokhoz vérvételre a Hertelendy u. 13-ban található rendelőben is van minden nap 8-16.00-ig mód. Ezekről bővebben itt olvashat: Magyarországon végzett laborvizsgálatok.

Külföldön végeztetett vizsgálatok: Sajnos több speciális vizsgálatra nincs itthon lehetőség, ezeket jelenleg 2-3 német labor közreműködésével végeztetem el. Ezek mindegyikébe futárszolgálattal küldjük el a mintákat a Hertlendy utcai rendelőből KEDDEN és szerdán. Bővebben:https://balaicza.hu/category/orvosi-vizsgalatok/.

A német laborokhoz a mintákat kérjük 8-10.30-ig leadni, utána vagy más napon ugyanis nincs szállítás. Ezúton is szeretném felhívni figyelmüket, hogy a valutaárfolyam változása miatt a külföldi laborvizsgálatok árai folyamatosan változhatnak, és a korábban kinyomtatott kérőlapon szereplő ártól eltérhetnek. Ezért tényleges és aktuális árként a web-oldalon található árlistát illetve a kasszánál számolt összeget vegyék figyelembe!

FIGYELEM! A vérvétel és a laborvizsgálat díja nem tartalmaz orvosi kiértékelést és terápiás tervet!

 1. LELETEK ELKÜLDÉSE ÉS ÉRTÉKELÉSE: Amennyiben az általam javasolt német laborok egyikében végeztetett vizsgálatot, akkor annak eredményéről a következő személyes konzultáció vagy kontroll során tudunk részletesen beszélni. Leleteket elektronikusan kiértékelni és azokra terápiás tervet összeállítani sem a szakmai irányelvek, sem a hivatalos titoktartási törvények alapján sem áll módomban.

A hazai laborvizsgálat leleteit mindenki megkapja direkt a laborból.

A külföldi leleteket kizárólag annak küldjük el, akinek az adatbázisunkba a nevét és emailcímét megadta. Olyan személynek, akit nem jelölt meg az 1. találkozás során aláírt jogi megállapodásban, semmilyen információt nem adhatunk ki, nem küldhetünk el.

FIGYELEM! A leletek önmagukban nem elegendőek a terápia pontos megítéléséhez, hisz egyetlen vizsgálat sem 100%-os biztonságú és abszolút kizáró érvényű. A vizsgálatok eredményét a beteg aktuális állapotával, tüneteivel és anamnézisével együttesen lehet korrekten értékelni, és csak azok mindegyikét figyelembe véve lehet célzott terápiás tervet készíteni.

Az elkészült leletekkel kapcsolatosan a korábbi terápiás terv módosítása is a következő személyes találkozáskor történik. A vizsgálat előtti terápiás javaslatot javarészt úgy készítem el, hogy a tünetek és a tapasztalatok alapján a várható változásokra már kapnak a hozzám fordulók kezelési útmutatót. Így ha nem is azonnal találkozunk újra, akkor is halad már a kezelés. Amennyiben nagyon komoly és az állapot romlásával kapcsolatos friss vizsgálati eltérésekre derül fény, akkor a mások által lemondott és felszabaduló helyre kaphat soron kívül időpontot. Amennyiben velem nem tudna konzultálni, kérem, hogy keressen fel más szakorvost, akivel az eredményeket hamarabb átbeszélheti.

A vizsgálati eredmények elkészültéről tájékoztatást nyújtani asszisztenseim tudnak, ezért kérem, hogy ne tőlem, hanem tőlük érdeklődjenek.

 1. AKI SAJÁT MAGÁNAK RENDELT EL VIZSGÁLATOT, és velem nem találkozott, nem beszélt, annak semmilyen információt nem tudok a leletről adni. Ilyen esetben is a leletet csak a vizsgált személy kaphatja meg az asszisztenstől személyesen vagy az általa megadott és nálunk nyilvántartott emailcímen. Ezeket a leleteket is személyes konzultáció során tudom értékelni, és segítségükkel az egész kórrajzot, ill. az egészségi állapotot figyelembe véve tudok terápiás javaslatot tenni.
 2. GYÓGYTERMÉKEK, GYÓGYSZEREK: Nem tudok az általam nem látott, nem ismert beteg embereknek arra vonatkozóan sem információt adni, hogy milyen gyógyszereket, étrendkiegészítőket szedjenek és mikkel együtt. Még akkor sem, ha zárójelentéseket és részletes kórrajzot küldenek. Nem tüneteket, leleteket és vizsgálati eredményeket kezelek, hanem az egész embert, és azt csak személyes konzultáció után tudom megtenni. Önsegítéshez és egészségmegőrzéshez számos tanácsot találnak cikkeimben. Kérem, hogy olvassák el azokat, s ha azok után sem boldogulnak, akkor keressenek fel rendelőmben. Termékek beszerzésével kapcsolatban sem tudok és szeretnék tanácsokat osztani senkinek sem e-mailben, sem telefonon – ez etikai okokból és időbeli korlátaim miatt nem lehetséges. Szerencsére ma már az internet ebben nagy segítséget nyújt mindenkinek.
 3. Szakmai vagy más egyéb ügyben kérem, emailben forduljanak hozzám. MLM-rendszerben történő termékértékesítéssel több okból nem foglalkozom, ezért kérem, hogy emiatt ne keressenek.

Megértésüket és türelmüket megköszönve, üdvözlettel:

Dr. Balaicza Erika