alma; aloe vera; amarantusz; ajóka; ananász; ánizs; articsóka; alga espaguette; avokádó; babérlevél; bors; alga spirulina; banán; bazsalikom; brokkoli; alga wakame; citrom; bors (fekete / fehér); burgonya; angolna; cseresznye; borsmenta; cékla; parti csiga; datolya; cayenne-bors; cikória; csuka; eper; csalán; csicseriborsó; doradó; faeper; curry; cukkíni; fekete sügér; fekete áfonya; édesgyökér; édesburgonya; fekete tőkehal; fekete ribizli; fahéj; édeskömény (levél); fésüs kagyló; füge; fokhagyma; fehér karóbab; foltos tőkehal; görögdinnye; gingek; fehérrépa; garnélarák; gránátalma; ginzeng; fejes saláta; hering; grapefruit; gyömbér; hagyma; homár; gujava; kakukkfű; jucca; hüvelykagyló; kivi; kamilla; káposzta; kacsakagyló; körte; kapor; vöröskáposzta; kardhal; licsi; komló;kapribogyó; kaviár; lime; koriander (levél); karfiol; kék kagyló; málna; kömény; kelbimbó; kemény- vagy pénzkagyló; mandarin;majoranna; kobaktök / futótök; lazac; mangó; menta; lencse; lepényhal; mazsola; mustármag; mángold; makréla; narancs; petrezselyem; mogyoróhagyma; naphal; nektarin; rozmaring; padlizsán; osztriga; olajbogyó; sáfrány; paprika; ördöghal; őszibarack; szegfűszeg;póréhagyma; pisztráng; papaja; szerecsendió; ruccola; polip; paradicsom; tárkony; sárgarépa; ponty; rebarbara; vanília; spárga; rombuszhal; ribizli; vörös chili; spenót; sügér; sárgabarack; zsálya; széles bab; szardínia; sárgadinnye; szójabab; szívkagyló; szeder;torma; tarisznyarák; szilva; alfa- lactalbumin; uborka; tintahal, kalamári; szőlő; béta-lactoglobulin; vizitorma; tintahal, szépia; vörösáfonya;bivalytej; vörös vesebab; tonhal; juhtej; zeller; tőkehal; kazein; zöldbab; bárányhús; kecsketej; bivaly; tehéntej; borjúhús; tojásfehérje; répa;fekete tea; csirkehús; tojássárgája; búza; zöld tea; disznóhús; búzakorpa; agar-agar; fogolyhús; durumbúza; élesztő; dió; fürjhús; gliadin;gesztenye; kacsahús; fenyőmag; gríz; gomba; kecskehús; földimogyoró; köles; kakaóbab; lóhús; kesudió; kukorica; kávé; kókusz; marhahús;kuszkusz; kóladió; makadámdió; nyúlhús; lenmag; méz; osztriga; mandula; maláta; nádcukor; pulykahús; mogyoró; pohánka; napraforgómag;rőtvad (szarvas-, őzhús); paradió; quinoa; repcemag; pisztácia; vaddisznóhús; rizs; szentjánoskenyér; tigrisdió / földimandula; rozsliszt; szezámmag; tönkölybúza; tápióka; transzglutamináz; zab elleni IgG-k kimutatása

Fontos információk a Táplálék intolerancia (46) és (226) vizsgálatokhoz

Ismert ételallergiák

Az ételérzékenység és az ételallergia két különböző dolog. (bővebben az ételallergiáról és az ételintoleranciáról itt olvashat )
Ha Önnek azonnali és heves immunreakciói vannak egy adott ételre, nem ezeket a teszteket kell elvégezni. A Táplálék intolerancia (46) és (226) tesztek nem fognak jelentős érzékenységet mutatni az adott élelmiszerre, ebben az esetben ételallergia vizsgálatot kell végezni. Az ételintolerancia és az ételallergia két teljesen különböző ételreakció!

Mi a különbség az ételintolerancia és az ételallergia között?

Ételallergia

Ételintolerancia

A Táplálék intolerancia (46) és (226) eredményétől függetlenül ne egyen olyan ételt, melynek fogyasztásakor korábban erős allergiás reakciók léptek fel.

Fals negatív eredmények

Megtévesztő eredmények az ételérzékenység vizsgálat során:
Kérjük vegye figyelembe, hogy olyan ételek, melyeket már régen fogyasztott, alacsony ételintolerancia reakciót adhatnak. Ha a szervezet nincs kitéve az adott étel hatásainak, akkor a kimutatandó antitestek termelése lecsökken, így a Táplálék intolerancia (46) és (226) nem feltétlenül mutat érzékenységet.

Gyógyszerek hatásai

A Táplálék intolerancia (46) és (226) teszteknél: A szteroidok és immunszupresszáns gyógyszerek, melyeket például autoimmun betegségeknél írnak fel, befolyásolhatják ezen tesztek eredményeit. Ha ilyen gyógyszereket szed, feltétlenül konzultáljon laboratóriumunkkal a vizsgálat előtt.
Más gyógyszerek nem okoznak gondot.

Gyermekek vizsgálata

Gyermekek ételérzéskenység vizsgálata: Táplálék intolerancia (46) és (226) nem javasoljuk 3 év alatti gyermekeknél elvégezni, mivel immunrendszerük még nem fejlődött ki megfelelően.

Várandósok vizsgálata

Terhes nők étel-intolerancia vizsgálata:  Szintén nem javasoljuk a teszteket várandósoknak, mivel a magzat fejlődő immunrendszere megzavarhatja az anya ételreakcióit.

dr. Balaicza Erika
Belgyógyász főorvos
Biológiai daganatkezelés, vitamininfúziók,
immunerősítés, allergiák és intoleranciák,
Lyme-kór, emésztési zavarok… kezelése
Tel: 06/20-588-28-10
Tel: 06/70-422-44-39
Online bejelentkezéshez kattintson ide
www.balaicza.hu
dr.balaicza@gmail.com
Kövesse írásaimat a Facebookon is!