create counter

Visszatérő fertőzések

Főoldal/Orvos válaszol/Visszatérő fertőzések

Visszatérő fertőzések

Sajnos a hűvösebb évszakokban, szinte ősztől tavaszig állandóan felső légúti fertőzések, orrmelléküreg-gyulladás alakul ki nálam. Egyik antibiotikum után jön a másik. Alig van még, amit nem próbáltam ki. Szeretnék kilábalni belőle – lehetőleg természetes úton. Lehetséges?

Az Ön esete rendkívül gyakori probléma, és valóban nagyon meg tudja keseríteni az érintettek sorsát. A gyógyuláshoz vezető úton az első lépést azzal tesszük meg, ha a banálisnak tűnő bajt rendesen kikúráljuk, és kipihenjük magunkat.

Amennyiben ugyanis mindig mindent „lábon akarunk kihordani”, a kórokozók befészkelik magukat a nyálkahártya-duzzanat miatt nehezen vagy akár át sem járható melléküregeinkbe. Ezért célszerű olyan gyógyteákat, illóolajokat inhalálni, melyek a nyálkahártya-ödémát csökkentik (kamilla, borsmenta, eukaliptusz). A nyák elfolyósításában és kiürítésében segítenek egyes gyógynövények (kankalin, bodza, vasfű, indigógyökér, édesgyökér, fehérmályva) és a belőlük készült termékek (például a Sinupretben). Ha szabaddá válnak a melléküregek, és a légutak, javul a nyálkahártyák öntisztuló mechanizmusa és regenerálódása is. A felsorolt gyógynövények nemcsak a nyákelválasztást segítik, hanem más gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatással rendelkeznek, ezért védenek a fertőzések kiújulásától.

Sajnos az antibiotikus kezelés rendszeres ismétlése többet árt sokszor, mint amennyit segít. A felső légúti infekciók többsége vírusos és nem bakteriális, ezért azokon az antibiotikum nem segít, ám drasztikusan pusztítja a normális baktériumflórát. Ettől viszont a szervezet ellenálló-képessége komoly sebet kap, és további fertőzések alakulhatnak ki.

Ha szeretné megerősíteni védekező rendszerét, próbálja ki a következőket:

  • 4-6 hetes gyógyteakúra
  • nyákoldó gyógytermékek szedése legalább 2-3 hétig
  • hurutoldó gyógyvizekkel ivókúra 4 hétig
  • légszűrés és párásítás jó minőségű készülékekkel
  • napi 1-2 natur élőflórás joghurt
  • szauna heti 1-2-szer
  • váltott zuhany naponta

További ötleteket a honlapon található egyéb immunerősítéssel kapcsolatos cikkekben találhat.

Jobbulást kívánok, üdvözli:

dr. Balaicza Erika
Belgyógyász főorvos
Biológiai daganatkezelés, vitamininfúziók,
immunerősítés, allergiák és intoleranciák,
Lyme-kór, emésztési zavarok… kezelése
Tel: 06/20-588-28-10
www.balaicza.hu
dr.balaicza@gmail.com
Kövesse írásaimat a Facebookon is!

2014-08-06T09:38:57+00:00 2013-11-04|Categories: Orvos válaszol|Tags: , |