create counter

Amit a laborvizsgálatok előtt feltétlen tudni érdemes!

Főoldal/Orvosi vizsgálatok/Amit a laborvizsgálatok előtt feltétlen tudni érdemes!

Amit a laborvizsgálatok előtt feltétlen tudni érdemes!

 

  1. A székletminták minden HÉTFŐN 8-FÉL 11-IG (és csak ekkor!!) adhatók le a G1 Intézetben, utána futár viszi őket Németországba. A székletvizsgálathoz tartályt és instrukciókat az orvostól ill. az asszisztensektől kaphat.
  2. Vérvételre is hétfőn fél 11-ig éhgyomorra kell jönni, kérjük előző este is korán és csak nagyon könnyű – húst nem tartalmazó vacsorát fogyasszon. Tiszta vizet szabad inni reggel, de kávézni, teázni, édesített dolgokat fogyasztani nem szabad.
  3. A székletminta lehetőség szerint mindig hétfőn reggel kerüljön a tartályba. Ha erre nincs lehetőség, akkor esetleg előző esti mintát is elfogadunk, ám ekkor a mintát tartalmazó tartályt hidegen kell tárolni!
  4. Egyes vizsgálatokhoz az éjjeli vagy reggeli 1. vizeletből kell mintát hozni – ezt az orvos előre elmondja.
  5. Ha a javasolt vizsgálatokat egy alkalommal nincs módja elvégeztetni, akkor lehetőség van azok több lépésben történő elintézésre is. Ehhez konzultáljon az asszisztenssel v. az orvossal.
  6. A vizsgálatok árát a web-oldalon található árlistában találhatja. Kérjük, hogy a megbeszélt, ill. bejelölt paraméterek árát szíveskedjék előre kiszámolni, és a minta leadásakor készpénzben a G1-Intézetbe magával vinni. (Kártyás fizetésre sajnos nincs mód!)
  7. AZ EREDMÉNYEK TÖBBSÉGE 3-4 HÉT ALATT KÉSZÜL EL, AMIT AZ ORVOS A KÖVETKEZŐ KONTROLL KERETEIN BELÜL ÉRTÉKEL KI. A kullancs által terjesztett kórokozók véreredményei kb. 10-14 nap alatt készülnek el. Kivétel ezek alól a külföldi laborok munkája, ünnepek és technikai okok miatt mindig lehet.
  8. FIGYELEM! Elektronikus úton leletet kiértékelni és annak alapján terápiás javaslatokat tenni senkinek sem tudunk!
  9. Azok, akik orvosi javaslat nélkül maguknak kértek valamilyen vizsgálatot, csak orvosi konzultáció ill. vizsgálat után van lehetőség a lelet kiértékelésére és a szükséges további vizsgálatok, kezelések megítélésére. Ahhoz ugyanis, hogy ezt az orvos meg tudja ítélni, a laborleletnél több információra van szükség.
  10. Az elvégzett vizsgálatok kontrollja is szükséges lehet, ennek racionális időpontját az orvos fogja megadni. A székletmintákat általában 3 hónap után, az intoleranciateszteket fél év után, a kullancs okozta fertőzések kontrollját a megkezdett antibiotikus kezelést követő 2 hónappal szoktuk általában javasolni.

Megértésüket köszönjük.

Ajánlott cikkek:

dr. Balaicza Erika
Belgyógyász főorvos
Biológiai daganatkezelés, vitamininfúziók,
immunerősítés, allergiák és intoleranciák,
Lyme-kór, emésztési zavarok… kezelése
Tel: 06/20-588-28-10
www.balaicza.hu
dr.balaicza@gmail.com
Kövesse írásaimat a Facebookon is!

2015-09-18T07:34:12+00:00 2014-07-22|Categories: Orvosi vizsgálatok|